Natt til 1.desember 2018 bryter det ut brann i et av bolighusene på gården. Huset var utleid og bebodd av to familier, de kom seg heldigvis velberget ut av det brennende huset.

Det var en voldsom vind denne natten og huset var på kort tid overtent, og ikke mulig å redde. Brannmannskapene konsentrerte seg derfor om å berge husene rundt, der i blant Rønningslemmen som lå på samme tun bare noen meter unna.

Den voldsomme vinden gjorde arbeidet vanskelig og gnistregnet sto mot lemmen. Kjøkkenbygget som lå nærmest tok først fyr, og vi trodde lenge skadene var begrenset til denne delen. Utpå ettermiddagen neste dag når det meste har roet seg og bare brannvaktene er igjen ser og forstår vi at omfanget er mye større. Store daler av taket på lemmen har brent og mye av konstruksjonen er også skadet, for ikke å snakke om alle sot- og vannskader.

ronningen_gard_brann

Dagene som kommer er preget av strakstiltak som å berge ut de eiendeler og kan reddes, blant annet de spesielle møblene våre som var bygget til Rønningslemmen, og antikviteter som vi brukte som pynt i lokalet. Desember går med til møter med forsikringsselskap og varsling av kunder som hadde gledet seg til sine anledninger i året som kom.

Nå er det kommet til 2019 og vi ser fremover, Rønningslemmen skal gjenoppstå! Riving og prosjektering for nybygg er i full gang og i løpet av senhøsten 2019 er vi klare for nye gjester og nye sprell.

Vi er takknemlige for at det gikk bra med alle folk og at det tross alt bare ble materielle skader.

 

Nyhetssaker om brannen:

Arbeidets Rett
» Satser på ny frisk etter dramatisk brann

Arbeidets Rett
» Må rives etter storbrann

Arbeidets Rett
» Rønningslemmen skal bygges opp igjen

Arbeidets Rett
» Krevende slukningsarbeid i Dalsbygda